Help mijn juf is een paard of hond

Puur en eerlijk; dat zijn dieren in hun benadering. Dieren hebben geen oordeel en accepteren jou zoals je bent. De dieren die wij inzetten bij behandeling zijn meestal honden of onze paarden.

Bij paarden passen we de principes van Natural Horsemanship toe. Dit is een methode van trainen en omgaan met paarden die gebaseerd is op een natuurlijke en paard vriendelijke manier. Een paard voelt heel goed aan hoe jij je voelt. Als kuddedier onderzoekt het paard of hij jou veiligheid moet geven, moet helpen of juist even op een afstandje moet blijven. Het paard weet niet wat er in jouw hoofd omgaat, maar voelt wel jouw energie. Het paard laat met zijn reactie zien hoe jij je voelt. Een soort spiegel dus. Samen met het paard zorgen wij dat denken en voelen weer met elkaar verbonden worden. Jij voelt je prettiger en het paard gaat ontspannen bij je staan. Dat is samenwerken!

Honden
Niet alleen met paarden, ook met honden werken wij op een positieve en hond vriendelijke manier. De communicatie met de hond gaat vooral via lichaamstaal en soms met commando’s. Wanneer de hond doet wat hem/haar gevraagd wordt, volgt er een beloning.

Respect, duidelijke communicatie, wederkerigheid, beloning en plezier voor mens én dier vormen de basis voor onze werkwijze met dieren.

Therapiesessies met paarden of honden vinden van maandag tot en met vrijdag plaats tussen 8.30 en 17.00 uur. We proberen met het plannen van de sessie zoveel mogelijk rekening te houden met andere bezigheden zoals school of werk.