Opvoedondersteuning

Opgroeien en opvoeden is niet altijd makkelijk. Gaat het even minder goed, dan is het fijn wanneer de ambulante hulpverlener met je meekijkt. Onze professional biedt informatie, advies en opvoedondersteuning. Samen doen we wat nodig is om ouders/verzorgers en kinderen sterker te maken en waar nodig de draaglast te verminderen. Zo bieden we ondersteuning bij scheidingsproblematiek, rouw en verlies en gedragsproblemen.

Dit doen we door gesprekken te voeren, te observeren, activiteiten te ondernemen, met spelmaterialen en met psycho educatie. Onze inzet richt zich erop dat kinderen en hun ouders sterker en zelfverzekerder samen verder kunnen. Wij helpen je op weg, zodat je daarna zelf verder kunt. Samen en in de eigen vertrouwde omgeving.

Onafhankelijk
De Korenschoof Ambulant is onafhankelijk. Dit betekent dat wij gezinnen doorverwijzen naar andere organisaties, wanneer wij geen passende ondersteuning kunnen bieden. Ons doel is dat ieder kind veilig, gezond en gelukkig opgroeit. Wij doen daarvoor, samen met de ouders, wat nodig is en waar dat nodig is.

We hebben een heerlijk gezin, maar de driftbuien en slaapproblemen van onze zoon zorgden voor veel spanningen. Door de fijne, persoonlijke begeleiding in onze vertrouwde omgeving hebben we geleerd hier op een goede manier mee om te gaan en is er weer rust en ontspanning in huis.

Meer weten over onze ambulante zorg of aanmelden? Vul het contactformulier in of bel ons.