Tjoost

Op zo’n 10 minuten rijden van De Korenschoof Zorgboerderij, ligt onze locatie Tjoost. Deze werklocatie bevindt zich op een boerenerf in Tubbergen, waar wij vanuit De Korenschoof Zorgboerderij (arbeidsmatige) dagbesteding bieden aan onze jeugdigen.

De activiteiten bestaan uit houtbewerking, het verbouwen van eigen groente en fruit in de moestuin en het onderhouden en opknappen van het pand, skelters en fietsen. Dit is ontspannend, leerzaam en creatief. Voor een deel van de jeugdigen is dit een opstap naar een baan. Anderen doen het vooral voor de ontspanning en om met de handen bezig te zijn.

Houtbewerking

Hout leeft! En met hout kunnen onze jeugdigen heel veel mooie dingen maken. Bij onze locatie Tjoost kunnen jeugdigen zich uitleven met hout. Ze leren hier hout te bewerken tot verschillende producten.

Vogelhuisjes, eekhoornkasten, bewegwijzeringsborden, broodplanken, wanddecoratie en zelfs grote kasten. De jeugdigen maken samen met onze medewerkers mooie producten die we vervolgens verkopen, of gebruiken op één van onze locaties.

En zeg nu zelf; de geur van gezaagd hout; dat is toch heerlijk!

Zagen

De Korenschoof heeft een mooie samenwerking met Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer wijst locaties aan waar wij het zagen van houtwallen mogen uitvoeren. Zij ondernemen op deze manier duurzaam en sociaal, en voor onze locatie Tjoost zijn dit mooie opdrachten.

Bij Tjoost verzagen de begeleiders het hout. De jeugdigen kloven dit en pakken het hout in kratten van 1 kuub in. Dit brandhout verkopen wij aan particulieren en bezorgen we samen met onze jeugdigen bij de klanten thuis.

Met het overige hout worden mooie producten gemaakt, die wij verkopen bij onze locatie ’t Zoekerveld of gebruiken binnen één van onze locaties. Zo heeft Tjoost onze bewegwijzeringsborden gemaakt en ook de kasten bij ’t Onderschoer.

Moestuin

Bij Tjoost beschikken wij ook over een mooie moestuin. Samen met onze jeugdigen kweken en oogsten wij hier allerlei soorten groenten en fruit.

Uien, aardappelen, pompoenen, aardbeien en appels; een kleine greep uit de gewassen die wij jaarlijks verbouwen. De naambordjes maken we uiteraard zelf in onze houtwerkplaats. De oogst gebruiken we om lekkere maaltijden mee te maken, of verkopen we bij onze locatie ’t Zoekerveld.

 

Onderstaande foto’s geven een sfeerimpressie van Tjoost