Behandelingen

Om zwakkere kanten in iemands functioneren te verbeteren, hebben we bij De Korenschoof Psychologie verschillende behandelingen. Deze behandelingen zijn geschikt voor kinderen én volwassenen. Bij kinderen gaat het dan om de leeftijd vanaf 6 jaar.

Om een behandeling te volgen, is een diagnose niet persé nodig. Wel is een verwijzing van een huisarts of de gemeente nodig. Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) is het voor volwassenen mogelijk om een therapie bij ons te volgen.

Wanneer kan je bij ons terecht voor een therapie?

  • bij emotionele problemen; als je het bijvoorbeeld lastig vindt om je gevoelens te uiten of om gevoelens van anderen te herkennen.
  • cognitieve problemen; als je bijvoorbeeld moeite hebt met plannen en organiseren, aandacht, geduld of met het onthouden van dingen.
  • gedragsproblemen; als je het bijvoorbeeld lastig vindt om je aan te passen aan situaties.
  • ontwikkelingsproblemen; als je het bijvoorbeeld moeilijk vindt om je grenzen aan te geven of je niet kunt ontspannen en weinig vertrouwen hebt.
  • opvoedingsproblemen; als het bijvoorbeeld lastig is om met geduld en de juiste vaardigheden een lastige situatie te beheersen.
  • psychiatrische problemen; denk aan trauma’s, angsten en weinig inzicht in eigen gedrag en houding.
  • angsten (we zijn gespecialiseerd in het omgaan met angsten voor honden); als je bang bent voor dieren, voor sociale contacten en meer.

Samen
Door samen te werken, bereiken we meer. Daarom werken we graag samen met de ouders als het gaat om een behandeling voor kinderen. Door samen te werken, krijgen ouders meer inzicht in het gedrag van hun kind én leren ze zelf ook wat zij misschien anders kunnen doen. Deze samenwerking én de inzet van dieren maakt onze werkwijze uniek.

Mens en dieren
Het is een heel natuurlijke combinatie; mensen en dieren. Eeuwenlang leven we met dieren samen. We kunnen veel van ze leren en wij zetten ze dan ook graag in tijdens onze behandelingen. Vaak tot blijdschap van (jonge)kinderen. De rust en de onbevooroordeelde houding die dieren aannemen is niet door mensen na te doen. Natuurlijk zijn onze paarden en honden speciaal getraind en ervaren. Het is daardoor veilig om de dieren in te zetten tijdens onze behandelingen.

Wij bieden de volgende behandelingen: